05
set.

7 raons per canviar la teva web

Moltes empreses i professionals van introduir-se a Internet fa anys, en una època anterior a les xarxes socials i a la proliferació dels telèfons mòbils, quan moltes de les tecnologies actuals no existien i el SEO era un concepte del qual no s’havia sentit parlar.

Segurament, un dels principals problemes és que la creació d’aquesta primera web corporativa es va fer sense uns objectius clars, simplement es tractava d’estar a Internet, perquè era la tendència i era “modern”. A més, els mitjans de comunicació i alguns gurus ja auguraven que la xarxa i el comerç electrònic eren la panacea perquè les empreses petites puguin tenir oportunitats de negoci en un món cada vegada més globalitzat.

Per desgràcia, la majoria d’aquestes pàgines es van quedar en una simple intenció, amb una nul·la actualització dels continguts i amb prou feines se’ls va prestar atenció, més enllà de rebre de tant en tant un formulari de sol·licitud d’informació d’algun navegant que per casualitat va arribar a trobar-la en el més profund dels resultats del cercador de Google.

Però quines són les raons per renovar la teva web urgentment?

 1. Imatge

  Només aquesta raó és suficient per fer el pas; En disseny web, com en tot el relacionat amb la imatge, hi ha unes modes i tendències, de manera que al marge de lo bé que llueixi una web en el moment d’estrenar-la, al cap d’un màxim de cinc anys es veurà antiquada.

 2. L’arribada dels mòbils i tablets

  Ningú pensava abans de l’arribada dels telèfons intel·ligents que el principal dispositiu per buscar i consumir continguts a la xarxa seria el telèfon mòbil. Una web que no estigui adaptada per a ser visualitzada en aquests dispositius estarà renunciant al 50 % de l’audiència potencial, ja que les últimes xifres estimen que només la meitat dels visitants d’un web ho fan des d’un ordinador convencional. És imprescindible comptar amb un disseny “responsive” que s’adapti a totes les mides de pantalla i dispositius, fins i tot pensar abans en els mòbils que a l’escriptori segons el sector del nostre públic.

 3. Usabilitat

  Igual que l’aspecte visual de la web estarà obsolet, també ho estarà l’estructura, menús de navegació i en definitiva tot el relacionat amb l’experiència de l’usuari, provocant que els usuaris no trobin la informació de forma ràpida, s’avorreixin o els hi sigui complicat moure’s per la pàgina, abandonant-la en els primers segons.

 4. Tecnologies obsoletes

  A Internet el temps passa molt ràpid i el que avui és el millor, demà estarà desfasat, per aquest motiu, les pàgines de més de 5 anys estan plenes de FLASH, inútil en els mòbils, components ActiveX només compatibles amb el vell Internet Explorer i altres fòssils tecnològics que arruïnen el posicionament, produeixen fallades i en el pitjor dels casos, impossibiliten el correcte funcionament de la pàgina. L’estàndard actual és l’HTML5, que és compatible amb la immensa majoria de dispositius i és ideal per als continguts dinàmics i facilitar el posicionament en els cercadors.

 5. Posicionament

  El posicionament en els cercadors i més concretament el SEO o posicionament orgànic, és el concepte de moda a la gestió de continguts web en l’actualitat. Es tracta de totes aquelles tècniques i mètodes d’organització dels continguts perquè els cercadors siguin capaços d’indexar i associar la nostra web a les paraules clau que ens interessen. Els algoritmes que utilitzen els cercadors per classificar la informació i situar-la en una posició o una altra segons la rellevància són complexos i van evolucionant constantment. Si el teu web és antic i no l’has modificat, segurament posicionarà malament o no posicionarà en absolut. En resum, no et trobaran.

 6. Noves funcionalitats i gestió de continguts

  La evolució de la tecnologia afecta no només als navegadors i als llenguatges de programació web, també evolucionen a velocitat de vertigen dels diferents serveis disponibles i les eines a l’abast dels desenvolupadors per dotar la pàgina de funcionalitats avançades. La integració amb xarxes socials, passarel·les de pagament, cercadors, mapes, serveis d’allò més variat que és possible incorporar a la pàgina web.

  Els gestors de continguts amb WordPress al capdavant com a líder indiscutible han possibilitat que sigui possible gestionar una pàgina web, fer actualitzacions, incorporar articles, novetats, productes i tot tipus de contingut multimèdia de forma molt senzilla sense coneixements avançats d’informàtica. És moment de canviar la vella web estàtica i desactualitzada i incorporar la gestió de continguts convertint-la en un espai de comunicació, àgil i actualitzat contínuament.

 7. L’efecte NOVETAT

  Per haver-ho situat en darrera posició, no es menys important, donat que una renovació de la pàgina web constitueix una oportunitat per a replantejar l’estratègia a Internet de l’empresa, aprofitar l’ocasió per realitzar accions de promoció i màrqueting, un canvi en la imatge corporativa… en definitiva, renovar i aprofitar l’efecte “novetat”.

manuel-ruiz

MANUEL RUIZ
Desenvolupament web i comerç electrònic

Manuel es Director de la Factoria de Apps i acumula més de 18 anys d’experiència en el desenvolupament de projectes web, comerç electrònic i consultoria en les tecnologies d’Internet orientades a la prestació de serveis en línia, contractació electrònica, comunicació i promoció a través de les xarxes.

IMATGE: BIGSTOCKPHOTO

Comentaris ( 1 )

Els comentaris s'han tancat

Empleneu les vostres dades, la vostra consulta i ens posarem en contacte el més aviat possible per telèfon. Gràcies.