14
set.

Quina durada és l’òptima d’un vídeo per a les xarxes socials?

Fa uns anys, quan un client volia un vídeo que mostrés l’empresa, un producte o servei, deia “que sigui curt, entre 10 o 15 minuts”. Era complicat fer-lo canviar d’idea.

Per sort les xarxes socials ho van modificar tot i ara són les empreses qui demanen vídeos de pocs minuts o de pocs segons.

Però quina durada ha de tenir un vídeo?
Depèn, no és el mateix un vídeo tutorial o de un Youtuber, que un vídeo d’un producte comercial. En tots els casos ha de ser el més breu possible en què puguis explicar el que vols contar. Ves directe al gra i no t’entretinguis en coses supèrflues.

Conclusions després d’analitzar 500.000 vídeos
L’empresa Wistia ha analitzat 564,710 vídeos i diu que 2 minuts és la mida ideal. Després d’això, la caiguda en la visualització és significativa.

Algunes dades interessants:
1. Vídeos de fins a 2 minuts de durada obtenen molt compromís.
El compromís = visualització és constant fins als 2 minuts, la qual cosa significa que un vídeo de 90 segons tindrà l’atenció de l’espectador, tant com un vídeo de 30 segons. Aquesta informació és important per als creadors de continguts per a les xarxes. Si estàs fent un vídeo curt, no necessàriament has d’encabir el teu missatge en pocs segons, només cal que duri menys de 2 minuts.
Està bé que assumeixis que els teus espectadors estan ocupats, però no et preocupis per uns pocs segons si segueixes per sota de la marca dels 2 minuts.

2. Hi ha un descens significatiu entre 2 i 3 minuts.
Després de 2 minuts, cada segon penalitza. Aquí comença una caiguda exponencial en la gràfica de visualitzacions. Això no vol dir que hagis de reduir un vídeo de 10 minuts a 2 minuts (alguns continguts requereixen vídeos més llargs), però si suggereix que seria millor tallar els 30 segons d’un vídeo de 2 min. 30 seg. per mantenir l’atenció dels espectadors.

3. De 6 a 12 minuts és la mida idònia per als vídeos llargs.
Cada segon de més, castiga el teu vídeo d’entre 2 i 6 minuts, però gairebé no hi ha caiguda entre 6 i 12 minuts. La caiguda de visualitzacions, realment comença a anivellar-se després dels 6 minuts. Si el teu vídeo acaba sent de 8 minuts en lloc de 7 minuts, no hauria de tenir un efecte significatiu en el compromís.

4. Vés amb compte després dels 12 minuts.
És possible que els vídeos de més de 12 minuts siguin històries narratives o tutorials intensos. Encara així, cada minut més enllà dels 12 significa que estàs perdent espectadors. I encara que la disminució de 12 a 20 minuts és menys pronunciada que la de 2 a 6 minuts, és important tenir-ho en compte perquè els vídeos més llargs, sovint són més costosos.

 

 

Enric Cortés
Producció audiovisual

Empleneu les vostres dades, la vostra consulta i ens posarem en contacte el més aviat possible per telèfon. Gràcies.