12
set.

Quan la teva feina consisteix a ser una mosca collonera …

L’objectiu del meu mètode és que el client aconsegueixi més vendes i del major valor possible.El problema que resolc és molt clar. Per la majoria de negocis, vendre cada dia consisteix menys a fer pressió comercial de forma tradicional i consisteix més en atraure els clients al teu negoci a partir de la “seducció”. En termes tècnics ho dic passar de venda “push” a venda “pull”.

Per què és així? Hi ha dos motius fonamentals.

  1. El primer, és que la crisi que passem ens ha obligat a baixar els nostres marges de venda i molts sectors s’han instal·lat a una política de “low-cost” permanent. Anar a vendre significa en certa mesura forçar la compra al teu favor. En general, et solen pressionar més perquè venguis els teus productes o serveis a un preu proper al teu cost. Encara que la teva oferta de serveis o productes siguin els millors, la paella pel mànec la té el comprador i la necessitat de vendre la tens tu. Si saps una miqueta de negociació està clar qui té més poder.En canvi, si ets capaç d’atreure l’atenció d’un grup de clients i que aquests entenguin que ets capaç de solucionar un problema important per a ells, seran aquests els que vinguin a buscar la teva solució. En aquest cas, la negociació del preu no només està en poder del teu client. La balança s’equilibra i tot és més just per a tots dos.
  1. En segon lloc, vendre sempre ha estat comunicar però si optem per l’estratègia d’atracció és fonamental que comuniquem d’una manera meridianament clara i efectiva. El problema avui en dia és que la comunicació s’ha convertit en una feina summament complexa.Per una banda, les persones rebem cada dia una quantitat d’informació brutal que no podem absorbir ni entendre al 100%. Aquesta situació es dóna perquè la quantitat de mitjans de comunicació s’ha multiplicat de forma exponencial. A més, tothom té al seu abast mitjans per poder buscar informació sobre qualsevol tema a qualsevol hora i en qualsevol lloc. La informació s’acaba consumint de forma molt ràpida, superficial i poc racional.Si mirem com era la situació trenta anys enrere veurem que només hi havia dos canals de televisió i que tothom a les nou de la nit era al davant. La complexitat no era un problema.

Et sembla lògic omplir les xarxes socials, blogs, webs, revistes, cadenes de ràdio i tele de la mateixa propaganda que funcionava en els anys 80? No veritat, doncs això és el que acabem fent en la majoria de casos amb un resultat desastrós. Aquest mètode només funciona si tens milions d’euros per gastar i tot i així no pots assegurar un 100% de retorn.

La major part d’empreses són conscients d’aquesta situació però no aconsegueixen posar remeis efectius. Tots hem intentat millorar la nostra presència online, la nostra oferta en el món físic, els nostres namings, packagings, logos, catàlegs i el que s’escaigui. Contractem  professionals que ens ajuden a generar una millora en les nostres vendes i invertim moltíssims recursos per aconsseguir-ho.

El resultat final sol acabar sent una gran quantitat de recursos inconnexos i fragmentats que el teu client objectiu no entén o entén en un sentit diferent del que t’agradaria a tu. Tot el teu esforç es pot anar en orris si la situació no millora.

És com si tinguessis un puzle desmuntat.
Tens totes les peces però la imatge no té sentit.

La meva feina consisteix a ajudar-te a qüestionar cada un dels passos que dones en les teves accions de comunicació i venda. Traçar una línia que uneixi tots els recursos que tens amb fi de donar-los un sentit. Ajustar totes les peces perquè s’entengui el teu missatge.

Faig que les peces del puzle encaixin.

Només així aconseguiràs arribar al client que t’interessa i que aquest valori les teves solucions com úniques i necessàries.

En resum, aquest mètode t’ajuda a crear una marca potent que sigui capaç de vendre.

Sóc una mosca collonera però alguns en diuen “Mètode Socràtic”, és un clàssic i funciona. Amb tota la modèstia del món. Simplement em dedico a qüestionar tot el que fas perquè tots tinguem clar que el teu projecte té un sentit, un cap i que has pres la millor de les decisions possibles.

Pau Samo
Màrqueting estratègic i marca personal

Imatge: Graphicstock

Empleneu les vostres dades, la vostra consulta i ens posarem en contacte el més aviat possible per telèfon. Gràcies.